>Vil se på lovgivningen og andre benspænd< 

Men som med så meget andet kan krigen i Ukraine haven op og ned på situationen det er spørgsmålet om energi også det er et spørgsmål om Ruslands invasion af Ukraine i slutningen af februar rammer krigen hvorfor er det interessant for denne her kamp mellem natur og klima det er det fordi at dem med krigen bliver åbenlyst

For enhver at energipolitik også et spørgsmål om sikkerhedspolitik vi er far jo med Ruslands invasion af Ukraine at vi er så afhængige af Putins olie og gas er vi kan komme ud af den. Det er finansiere invasion af en noget ubehageligt at kendelse som sætter skub i hele den her bevægelse mod mere grøn energi det han var lige.

Pludselig ikke længere om tempoet i den grønne omstilling det er ikke noget med at nu skal vi lige tage hensyn til det ene eller det andet det handler om hvor hurtig kan det her rent praktisk lade sig gøre den tyske finansminister går så vidt som til at kalde vedvarende energi for frihedsenergi EU-kommissionen fremskyndet.

Omstillingen til grøn energi og den danske miljøminister annoncere, at Bakkesangerinder vil se på lovgivningen og andre benspænd, der står i vejen for vindmøller og solcelleranlæg denne her retoriske denne her retoriske vindinggård videre hvad får det dig til at tænke at det er udtryk for at det er noget stort skifte EU’s energipolitik.

Der forsker der taler om det her med at vi laver aldrig klimaomstilling for klimaets egen skyld der altid en anden form for det man kan kalde en økonomisering af vores grøn omstilling behandler alle som jobcenter arbejdspladser eller vækst konkurrenceevne vi skal have en ny stor eksportnation af vindmøller og sådan har det været.

Hidtil når vi laver grøn omstilling den nye med at grine Ukraine er at nu bliver kimet hængt op på vores frihed og sikkerhed og det er jo ikke nogen stærkt ophæng som varsler en måske en ny tid for Europas energipolitik EU har været ude at bede medlemslandene om at betragte vindmøller og solceller som en opereret i næsen.